Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. március 24., szerda

Bőrgyógyászaton.

Tegnap felhívtam a bőrgyógyászatot,hogy kérek Petinek időpontot.Azt hittem először,hogy rosszul hallok amikor közölte velem a hölgy,hogy csak április 26.-ára tud adni!!!
???
Visszakérdeztem,hogy mikor?De elismételte ugyan azt az időpontot.Mondom és előbb nem lehet menni?
Azt mondta,hogy megcsinálhatjuk azt,hogy odamegyünk,és ha valaki nem megy el az időpontjára akkor bemehetünk helyettük...
Reggel 7-től este 6-ig van rendelés.Azt is mondta,hogy lehet,hogy bejutunk 10 perc alatt,de az is lehet,hogy egyáltalán nem.
Na ez szuper.
Anyum mondta,hogy menjünk oda délután 5-re,így ha nem is jutunk be mégis csak 1 órát vártunk.
Olyan 3/4 4-4óra körül értünk oda és 3/4 5-kor már jöttünk is haza:)
Bakker,de ha elfogadom az időpontot akkor több mint 1-hónapot várjak a pöttyös gyerekemmel akinek ráadásul már totál ki van száradva a kis bőre is.
Így meg tök hamar végeztünk.(szerencsére)
A Doktornéni is nagyon aranyos volt,mindenhol rendesen megnézte Petit és kérdezgetett is sokat.Peti hamar megbarátkozott az asszisztenssel is :)Beült az ölébe,megnézte az igazolványát,aztán kisétáltak a Mamához amíg mi végeztünk a papírokkal.

Elmondtam,hogy eddig mivel kezeltük,hogy nem váltottam mosóport,öblítőt,nincs új étel Peti étrendjében stb...
Kérdezte,hogy volt-e mostanában beteg?Volt-e felső légúti vagy fűl betegsége?Mondtam,hogy igen,kb 2-hónapja volt nagyon csúnyán begyulladva a mandulája és nagyon lázas is volt.
Mondta a Doktornő,hogy akkor 99%-hogy abból marad vissza ez az egész.
A torokgyulladásos betegségből .Akkor gondolkoztam,hogy valóban egyezik a dátum,mert kb akkortájt vagy utána kezdett pöttyösödni Peti.A betegség volt január 25.-én és a pöttyökről a bejegyzést ide február 25.-én írtam és ekkor már kb 2-hete pöttyös volt a Mazsi.
Megbeszéltük,hogy ez természetes (állítólag)ebben a korban a gyerekeknél.Nem tudom már mit is mondott rá konkrétan a Doki,de valamilyen nagyon enyhe ekcémát is emlegetett ami nem maradandó.Nem kell tőle tartani.
Írt fel valami új testápolót,és fürdető olajat is.A régieket ne használjam már!
Még jó,hogy ilyen hatalmas adagokat írt fel előtte a gyerekorvosunk.3 nagy tégely testápoló és 5 tubus fürdető kenőcs...A kenőcsből 1-et se használtunk még el teljesen,a testápolóból meg nem is látszik,hogy fogyott volna...
Na mindegy,remélem ez amit most kap már tényleg jó lesz és rendbe jön már a kis Mókusom!!!
Úgy beszéltük meg,hogy ha nem múlik el Petinek a pöttyösödés 2-hét kezelés után,akkor menjünk vissza mert valami más is lehet és csinálnak egy torok leoltást!
Bízok benne,hogy erre nem kell,hogy sor kerüljön!!!

4 megjegyzés:

Andi&Tomi írta...

Zsófi!Torok leoltás?! Még ilyet nem hallottam,pontosan mit is csinálnak ilyenkor?Reméljük ezek a kenceficék már jók lesznek Petidnek?!
Szeretem én is mikor kérek valahová időpontot akkor 1-2 hónap múlva van esélyem bejutni,mint pl ortopédia..Ahová nyáron vihetem,mert hamarosan 25 ös lesz a Patrik lába.Lúdtalp vizsgálat!

Orsi írta...

Szia!

Azta, Roxánának pontosan ilyen pöttyös volt a bőre nemrég. Hogy én mit gondolkodtam hol is rontottam el... Kínomban már fenistil cseppet és calcimuscot adtam neki, amitől hamar elmúlt. Simán neki is lehetett a fülgyulladás utáni antibigyó szedése miatt? Szerinted? Viszont mi továbbra is a fürdetőkrémet használjuk és a gyógyszertári finom testápolót.
Megkérdezhetem mit írt fel nektek? És miért ne használjátok a fürdetőt? Szívesen átvenném tőled, de lehet drágább lenne a posta, mint maga a krém :-(

Zsófi írta...

Andi szerintem ez a torokleoltás azért kell,mert elvileg a mandulagyulladása miatt jöttek ki a pöttyök,mert valami vissza maradt neki.Azt hiszem csak egy hosszú pálcikán levő vattával kenetet vesznek a torokról.Nem fáj,de nem kellemes.Csak nem tudom hogyan fognak bele nyúlni a szájába (ha kell)mert kinyitni nem hajlandó!
Jó nagy lába van Patriknak!!!
Nem semmi:)

Zsófi írta...

Orsi,szerintem akkor tuti nektek is attól voltak a pöttyök!!!
Nem tudom mi a neve a krémnek amit kell most használni,ezt is úgy keverik ki.
A fürdető olaj ez vény nélkül kapható:
Linola-Fett fürdető olaj.
Elég érdekes szaga van,de szerintem jó lesz!A Tökösön szerencsére nem lehet érezni az olaj szagát:)
Ezzel az olajjal együtt nem szabad használni mást.
De majd rákérdezek a dokinknál,hogy akkor most mivel is fürdessem a gyereket,mert ezt az olajat heti 2-3 alkalommal kell csak használni.