Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. január 6., szerda

Gyógyszerallergia?????

Ma reggel megint nagyon fájt a derekam.(már napok óta érzem)
Délelőtt vettem be abból a gyógyszerből amit felírtak(voltaren és mydeton).Rá 3/4-1-órára elkezdtem tüsszögni(ez nem biztos,hogy attól volt,de iszonyú sokat tüsszentettem és addig egyet sem)Aztán kb 10 perc múlva egy olyan köhögés fogott el,ami egyre jobban erősödött.Köhögtem aztán attól még jobban kellet,le térdeltem mert alig kaptam levegőt.Már folytak a könnyeim és hányingerem is volt a köhögéstől.Közben persze pont Petit próbáltam altatni.Úgy vettem a levegőt mint amikor az asztmásokra rájön a roham.Az orromon keresztül sem tudtam rendesen lélegezni.Ez a köhögő roham 10-15percig tartott aztán kezdett elmaradni.A kezemet alig bírtam behajlítani mert annyira bedagadt.Végre Peti is elaludt.Be mentem a fürdőbe,hogy kicsit meg mosakodjak hideg vízzel.Bele néztem a tükörbe és láttam,hogy totál vörös az egész fejem.A szám meg szabályosan lila és akkora,hogy Angelina Jolie elbújhatna mellettem.Viszketett a fejem és a bőröm,és ha megvakartam annál jobban viszketett.Még mindig nehezen kaptam levegőt és a mellkasom is nyomott.
Gyorsan elolvastam a gyógyszerek mellékhatásait és a voltarennek van egy teljesen ugyanilyen mellékhatása...
Na de jó.....
De nem értem a múltkor semmi bajom nem volt tőle,holott egy hétig szedtem.
Hívtam Anyumat,hogy szerinte mit csináljak,mondta,hogy igyak meg egy calcimusc-ot.(hogy én hogy lehetek ilyen hülye,hogy ez eszembe sem jutott.Pedig aztán fel vagyok készülve gyógyszerügyileg)

Megittam egyszerre 2 ampullával.A szám és az ujjaim még mindig nagyon feszítettek,de talán egy negyed óra múlva mintha kicsit jobban éreztem volna magam.
Apa azt mondta hívjam rögtön az orvost,de mondtam neki,hogy kicsit várok talán jobb lesz.(szerencsére úgy lett)
Amíg Peti aludt addig én is ledőltem a nappaliban.Ment a fűtés,nyakig be voltam takarózva és mégis nagyon fáztam.
A telefon folyamatosan a kezemben volt.Biztos ami biztos...
Peti fél 1 körül kelt fel,másfél órát aludt.Ez az egész ez idő alatt zajlott le.Most mondhatom azt,hogy jócskán jobban vagyok.Az ujjaim és a lábam még be van dagadva de már nem olyan vészes.A pirosság is kezd eltűnni a fejemről és már a szám sem akkora mint egy bantu négeré.Ja vakarózni sem kell már folyamatosan(csak néha).Ahol eddig megvakartam apró piros kis búbok lettek.Olyan mintha csalán csípett volna meg.
Egy kicsit még várok és akkor még 1 calcimusc-ot megiszok.
Nagyon meg ijedtem azért.Azt hittem meg fulladok...

Utólagos bejegyzés:
Most 16-óra van.Már szinte abszolút nincs semmi bajom.A kezem és a lábam még egy kicsit meg van dagadva és kicsit fáj is,de ezen kívül jól vagyok!

2 megjegyzés:

Ági írta...

te jó ég Zsófi!tuti gyógyszer allergia!lehet hogy a kettő együtt okozta és ha külön-külön veszed be nem csinál semmit!
minden esetre én nem próbálkoznék többet ezekkel a gyógyikkal. hívd föl a dokit,hogy akkor milyen gyógyit szedj be helyette!

Zsófi írta...

Szerintem is az lehet.Csak azt nem értem,hogy eddig nem volt problémám vele.Eddig is szedtem ezt a gyógyszert,és a múltkor is egyszerre vettem be...