Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2009. december 15., kedd

Citromtorta.


CITROMTORTA

Tészta:
6 tojás
195 g cukor
120 g olvasztott margarin
180 g liszt
1 cs sütőpor
egy citrom leve és héja
A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre vertem. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral fehéredésig kevertem, míg a cukor fel nem olvadt. Ezután belekevertem a citrom levét, héját, az olvasztott, kihűtött vajat és a lisztet a sütőporral. Végül óvatosan beleforgattam a tojásfehérje habot. Sütőformába töltöttem (26 cm-es) és kb 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Kihűlt, kétfelé vágtam. Felső lapot visszatettem a tortaformába, beleöntöttem a krémet, rá a másik lap és egy éjszakát a hűtőben pihent, ezután díszítettem. A díszítéshez: 2,5 dl hulala tejszín, 1 lime, mandula

Krém:
2-3 citrom leve
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
3 dl tej
pici margarin, kb. 1 dkg
3 dl natúr joghurt
1 cs pici zselatin, amit a gyümölcstorta tetejére teszünk
2,5 dl hulala tejszín

A pudingot a 3 dl tejjel, cukorral elkészítettem. Még forrón hozzákevertem a margarint. Közben adogattam hozzá a citromok levét és végén kanalanként a joghurtot is. Mire végeztem, ki is hűlt. Közben a tejszínt is felvertem és a zselatint nagyon minimális tejben felolvasztottam. (nem úgy, mint a zacskón olvasható A tejszínt, a pudingos krémet és a zselatint összekevertem. Ettől a zselatin mennyiségtől nem keményedett meg a krém, de mégis tartja magát.

Ez az eredeti.

Én azzal a krémmel díszítettem amit a két lap közé tettem,és nem vártam vele egy éjszakát,hanem a tetejét egyből megdíszítettem.Kb 1,5-2-órára a hűtőbe tettem.Miután kiszedtem a formából az oldalát is elsimítottam a krémmel.Nekem nem volt itthon mandulám,ezért csak úgy hagytam.A tetejére nem tettem zselatint,feleslegesnek találtam:)
Viszont a krémbe kevertem 1 zacskó dr Oetkeres főzés nélküli zselatint.
Ez a világ leg finomabb citromtortája!!!

2 megjegyzés:

Ledorka írta...

Nagyon belelendültél a tortázásba! :)) Szépek lettek, és biztos, finomak is. A citromtortát imádom, de csak én a családból, ezért évek óta nem ettem. Szerintem fogok, mert sütök egy minit a recepted alapján. :)

Zsófi írta...

Köszönöm:)
Szerintem érdemes ezt kipróbálni,mert én sem rajongtam sose a citrom tortáért,de ez nagyon nagy kedvence lett mindenkinek:)