Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2009. december 15., kedd

Barackos-joghurtos charlotte torta.

Barackos-joghurtos charlotte :

Hozzávalók:

4-5 tojásból vékony piskóta amit még forrón lisztezett konyharuhával feltekerünk,majd ha teljesen kihűlt megkenjük barack vagy eper lekvárral.(vagy bármilyennel végül is)

1 nagy doboz(fél liter) barackjoghurt, 1 nagy zacskó zselatin, 1 doboz Hulala tejszín, 1 cs. babapiskóta, kopasz barack(vagy barack befőtt,konzerv)De ezt is lehet nyáron akár friss eperből,málnából is:), porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, kevés cukros tej.

A joghurtból kiveszünk 2 evőkanálnyit, bögrébe tesszük, beleöntjük a zselatint, plusz 2 ek. porcukrot, összekeverjük, és betesszük egy pillanatra a mikróba. Kicsit melegítjük, majd egy nagy tálba öntjük a többi joghurttal együtt. Összekeverjük. Felverjük a Hulalát jó keményre, ezt is belekeverjük a joghurtos tálba. Kóstolunk, hogy elég édes-e.Majd beletesszük a citromhéjat, és apróra vágott barackot. Kóstolunk.
Egy nagy öblös tálat kibélelünk folpakkal, kirakjuk a piskóta tekecsel,majd beleöntjük a fele tejszínes krémet. erre jön egy sor cukros tejbe megforgatott babapiskóta, majd ismét krém, végül a piskóta(vagy esetleg ha duplán készítünk lekváros piskóta tekercset akkor jöhet a legvégére is az).
Letakarjuk folpakkal és hűtőben dermesztjük kb 2-órát

Nincsenek megjegyzések: