Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. május 9., vasárnap

Alvásügyileg:)

Nagyon nagy változások vannak mifelénk!
Petikémet próbálom "átállítani" arra,hogy csak 1x aludjon már napközben.
Jó az nagyon jó,hogy ha 2x aludt másfél órát akkor jól kipihente magát,de délután általában 5körül aludt el másodszorra és este meg 11-fél 12-ig kukorékolt Nekem.
Most próbálom azt,hogy délben fél1-1-körül aludjon el.Ez kb 1-másfél hete van.Tegnap pl 3-órát aludt így délután.Most is már 2-órája alszik:)
Igaz egyszer felébredt(tegnap is)de a vállamra feküdt és úgy vissza aludt,hogy le tudtam tenni újra a kiságyába!:)
Apropó kiságy!!!!!!
Gyönyörűen,ügyesen teljesen egyedül alszik el a Mazsi a kiságyban!!!!!!!!!!Van,hogy 20perc alatt de van,hogy 10 perc kell csak.:)
Rettentően büszke vagyok rá!!!!:)
Tudom,hogy van akinek ez a tök természetes,és biztos nem érti mi olyan nagy dolog ebben,de Nekünk ez igenis nagyon nagy dolog.
Tudom,hogy Én rontottam el,de anno Szabikám is még 3-évesen is csak úgy tudott elaludni,hogy ha mellé feküdtem,morzsolta a kezemet,bújt hozzám stb.
Peti pedig a hintájában aludt el eddig.
Most meg kifejezetten Ő kéri,hogy tegyem be az ágyikójába!:)
Az esti elalvással van még egy kis gondunk.Szerintem nagyon fáradt Peti és nem igazán tudja,hogy mit is szeretne.Ha beteszem az ágyba van,hogy fél óra forgolódás,60x-i Anya ellenőrzés után el kezd sírni és kéretőzik a hintába.Miután már ott is majdnem elaludt akkor már az sem jó és azért sír mert ki akar onnan szállni.De olyan is van,hogy semmi perc alatt elalszik az ágyban vagy a hintában is.Szerintem nemsokára ez is szépen beáll:)
Éjjel olyan 2-3 körül költözik át hozzám:),de majd idővel talán ezen is tudunk változtatni!Egyenlőre Én így is nagyon elégedett vagyok vele.Erőltetni semmit nem fogok!
Na itt egy szökési kísérlet:)

5 megjegyzés:

MKEszter írta...

Sosem értettem hogy miért nem alhat velünk a gyerek mások szerint."Mert majd ha nagyobb lesz akkor sem tudjátok leszoktatni arról,hogy veletek aludjon" ugye ez a válasz.
Én vagyok a gyerek szülője én fogom eldönteni,hogy hol aludjon és én látom mit is igényel a gyermekem és ha arra vágyik hogy velem aludjon akkor velem alszik.ott és ahol mi akarjuk. jó volna ha ezt a gondolatot ki vernék a kockafejű leragadt gondolkodású emberek a felfogásukból.:-)
miért baj az ha a gyermekem ha igényli akkor a nap 24 órájában rajtam lóg?:-) nekem is nagyon jót tesz és a babának is:-)

Zsófi írta...

Eszti(?):)Én is úgy vagyok vele,hogy mindent úgy csinálok ahogy NEKÜNK jó!
És igen magasról lesz.rom az okoskodó "jó tanácsokat"!
Petim is elég sokat volt kendőben is és a meitai-ban is.A mai napig van,hogy úgy főzök-sütök,hogy a Mazsi a hátamon van.Bár már nagyon nem jó a derekamnak utána,de ezt is vállalom.(igaz a múlt héten megint 4-kézlábra kényszerültem,mert úgy beállt a derekam..)
Egyébként imádom amikor hozzám bújva alszik,de nagyon örülök neki,hogy el tud aludni egyedül is.
Én azt is nagyon szerettem amikor anno Szabival együtt aludtunk,de Ő nem tudott egyedül elaludni,sőt aludni sem tudott nélkülem,és ez nagyon nagy gondot okozott,ha pl kórházba kellett menni.Sajnos nem minden kórházban lehetsz ott éjszaka a gyermekkel:(
Most is úgy vagyok,hogy ha azt látnám,hogy Petinek így nem jó akkor nem így altatnám.De kifejezetten Peti akar bemenni a kiságyba és ott akar aludni.Szabályosan sír ha nem teszem be.:)
Úgyhogy Ti is csak úgy csináljátok továbbra is ahogy Nektek a lehető legjobb!!!!
:)

judit.6 írta...

Szia Zsófi!!!
örülök, hogy Eszti álltal ilyen szépen egymásra találtunk. :) Eszti a középiskolai legjobb barátnőm, akivel sikerült jó messzire szétköltözni, Ő Kaposváron, én Pécelen.... van vagy 250 km. :)
Nagyon szorítottam értetek anno, hogy ismét heylreálljon a kis családotok lelki nyugalma (már amennyire lehet. Minden tiszteletem a tiétek.
Alvás. Minden gyerek más. Te is másodszorra teszed meg ezeket a "lépéseket". Nálunk A pici születése óta egyedül alszik, nem is tud máshogy. Lerakom, integet, s fordul hasra, megnyikkanás nélkül. Alexet meg atombombával sem lehetne kirobbantani mellőlünk. :) :) 15 hónapos koráig pedig egyedül aludt, bár elaludni csak rajtunk, velünk volt hajlandó, atán jött egy komoly betegség, 40 fokos láz, s beraktuk magunk közé. (kruppolt is, szóval aggódtunk keményen, persze a kruppot pikk-pakk megtanultuk kezelni, szurit egyszer kapott (ügyeleten), aztán meg a kúpot sem használtuk soha, anélkül is elmulasztottam neki) szóval 15 hónaposan került be közénk, s azóta.... (ágya sincs. :) )
Minket is csesztetnek, merthogy már 3.5 éves. De azt szoktam mondani, hogy tutira nem a szülői ágyból fog megnősülni. :) :) Majd ha eljön az ideje, akkor külön vonul. Én imádok vele aludni. :) (A picit meg próbáltuk elkapatni, de nem lehet. :) ;)
Várlak szeretettel máskor is a blogomon. Én a fiúkról ritkán szoktam, magunkról sose, csak hobbi-blog. :)

judit.6 írta...

Basszus most nézem: Lidércke - Dorka, (kedvenc varrónőm. :) :) is közös ismerősünk. :) no Ő legalább Baranya megyei... hű, de kicsi a világ. A blogvilág meg pláne. :D

Zsófi írta...

Judit!Teljesen egyet értek veled!Figyelj,ha nektek így megfelel és titeket nem zavar,hogy a gyerkőc veletek alszik,akkor egy "vadidegennek" mi a csuda köze van hozzá????
Ha gond akkor az NEKTEK gond és nem a "jó tanácsot" adónak.Nem?
Én is mindig azt mondtam,hogy 10 év múlva már úgysem fog az ágyamba bújni.(sajnos nem hittem,hogy ez szó szerint így is lesz...)
Szóval lényeg a lényeg:Én mindig azt mondom,hogy mindenki úgy csinálja ahogy nekik és a gyermeknek jó!Minden Manó mást igényel!

Dorkával együtt voltunk terhesek és a cukorterhelési vizsgálaton ismerkedtünk össze:)