Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2009. október 15., csütörtök

Rohadék vírusok...

Orvosnál jártunk tegnap reggel.Nagyon lázas volt Peti.Az orvos az ég világon semmit nem látott.Még csak a torka sem piros.Azt mondta,hogy kicsit megnyúlott a kilégzés,de ezen kívül semmit nem talált(nem is tudom mi a jobb?ha semmit nem lát,vagy ha meg van a nyavalya oka).Calcimusk,cebion,kevert orrcsepp,lázcsíllapítás!Ha péntekig nem csökken a láz,vagy más tünet is jelentkezik,akkor kommunikálunk,vagy péntek reggel kontroll.Azért a biztonság kedvéért bebiztosított minket egy antibiotikummal.Remélem nem lesz rá szükség.Állítólag 3-féle vírus is van most itt a faluban.(hurrá)Többségben olyan vírus ami 1-2-napig jár magas lázzal utána már jobb.
Kicsi Babám tegnap nagyon rosszul volt.Egész nap a csuklóin és a bokáin volt a vizes borogatás.Néha-néha szembetűnt neki,olyankor nagy nyöszörgés és sírás közepette próbálta le cincálni azokat.Sehogy nem akart lemenni a láza,amihez társult még egy hasmenés is:(
Estefelé amikor majd'39fokos láza volt jött megint egy kis hűtő-fürdő.Szegénykém nagyon sírt.A szívem majd meg szakad,csak nyúlt felém,nézett rám és könnyes szemmel könyörgött,hogy vegyem már ki.
Semmivel nem lett kevesebb a hője,se a kúp se a borogatás,se a nurofen nem használt.De talán a nurofen kicsit ,de csak nagyon minimálisan lejjebb vitte neki a lázát.
Egész nap nem tudott aludni,max 20-perc volt amit szundikált.Délután Pécsre mentem a gyógyszertárba(és a szervízbe az 1-hónapos telefonomért).Amikor elindultam akkor aludt el Mazsi,de Anyu elmondása szerint még az utcából sem értem ki és már ébren volt.Nagy nehezen aludt még egy kicsit Anyu vállán.
Mindezek mellett szerintem a fogacskái iszonyatosan kínozzák,mert szabályosan patakokban folyik a szájából a nyál.Mondjuk biztos,hogy a náthának is benne van a keze.Próbálom szívni az orrát,de nem igazán jön semmi belőle.Csak vizes orrfolyása van.Sokat dörzsöli a nóziját,biztos viszket neki...
Az éjszakánkról inkább nem is írok...
Sehogy nem volt jó Petinek,se a kezemben se az ágyban 15-20-percenként nyöszörgött,sírt.Nem tudta már mit kezdjen szerintem magával a fáradtságtól.A kis fejét lerakta és a lábaival talpra állt.Nagyon kínlódott.
Mivel hasmenése van,diétázni kellene.Adtam neki sinlac-ot egy kis banánnal.Talán kicsit megfogja a székletét.
Reggel végre 38-alatt volt a hője.Kapott egy adag nurofent,és most már 2-órája alszik!!!!!!!!!
Hála az égnek,csak aludjon is.

6 megjegyzés:

Ági írta...

jaj Istenem!
sok-sok gyógypuszi Petikének!

Annus írta...

Akkor már van tünete, a hasmenés. Ezek a mostani hasmenések sajnos lázzal járnak. Redbe fog jönni a kisember, ne idegeskedj!!! Marci többször is volt lázas, én is nagyon megszendvedtem. A cataflám csepp sem viszi le neki? 3 óránként váltogathatod.
Az antibogyót mire adta, hanem látott semmit?
Nyugi, nem lesz baj!!!

Ledorka írta...

Jobbulást kívánok én is! Remélem, hamar túl lesztek rajta.
Szintén nem értem, mire írt fel antibiotikumot. Vírus ellen nem használ, csak tönkreteszi a bélflórát. :S

Annus írta...

Lidércke: erről van szó!..pláne, ha hasmenése van...

Zsófi írta...

Nem kell adnom neki még az antibiotikumot,csak ha esetleg még köhögés vagy más is jelentkezne.De akkor is csak ha beszéltem előbb a dokival és látta Petit.Csak fel írta,hogy legyen itthon.
Annus a cataflám az nem fájdalom csillapító?Az jó a lázra is?

Annus írta...

Zsófi, nyugodtan adhatsz neki 3 x annyi cseppet, ahány kiló, akár 3 napig is!!!! Nekünk mindig ezt ajánlja a doki. Sztem a legjobb láz és fájdalomcsillapító.