A hajtogatott vajas tésztát nem én csináltam hanem fagyasztottat vettem.
Nagy izgalommal álltam neki,mert iszonyú guszta volt a kép amit láttam róla és kíváncsi voltam már,hogy vajon milyen lehet egy céklás csokis édesség íze:)
Kinyújtottam a tésztát,ki szaggattam,szigorúan követtem Limara tanácsait,meg kentem tojással vigyázva,hogy csak a tetejére kerüljön,

Mindegy,gondoltam majd a következő adag jobb lesz.
Úgy is lett,érdekes azok nem voltak berúgva:)





Meg kóstoltam és valahogy nem olyan volt az íze mint ahogy elképzeltem...Elég erősen ki érződött belőle a cékla.










Nem értem mi lehet a gond az én céklásommal,mindent ugyan úgy csináltam,mindenből ugyan annyit fogtam és mégsem olyan a krém...Egyedül a chiliport hagytam ki.
Aztán átolvastam a recepteket újra és újra,ÉÉÉÉÉÉÉÉÉS rájöttem,hogy mit rontottam.Limara receptlében 60g céklapüré volt,én 60dkg-ot fogtam

Ezt sikerült rendesen benéznem

Pedig biztos nagyon fini lett volna.Na majd legközelebb:)
1 megjegyzés:
Szia Zsófi! Nagyon sajnálom, hogy elnézted a cékla mennyiségét, sajnos ilyen velem is elő szokott fordulni! :(( Gondolom így már töményen céklás volt.
A kosárkákat megnéztem. Úgy látszik a képen, mintha az alsó tészta vékonyabb lenne, mint a kiszúrt, amit a tetejére tettél. Egy kicsit nagy kiszúróval szúrtad ki, így a keskeny perem miatt a tészta megnyúlt, nagyobb lett mint az alsó, ez is okozhatta a dőlést. Illetve ahol a tojás lefolyt az oldalán ott nem emelkedett meg a tészta, míg a másik oldalán igen, ezért is lettek ferdék. Ettől függetlenül nekem tetszenek, a lekváros ízesítésűek biztosan nagyon finomak voltak, bár szerintem nekem ez a sok céklás is bejönne! :)
Megjegyzés küldése