Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. december 1., szerda

Tüdőgyulladás???????

Ma délután kellett vissza mennünk Petivel az orvoshoz.
Mit mondjak?
Abszolút nincs javulás:(
Ugyan úgy köhög,és még az orrát is folyamatosan kell szívni.
Szerencsére nagyon ügyesen hagyja!Ha szólok,hogy menjünk orrot szívni,Peti bemegy a szobába,lefekszik az ágyra és várja,hogy ki szippantsam a nózijából a "bubucot".Egyáltalán nem ellenkezik,nem sír,nem kapálózik!Olyan ügyes:)
Na szóval,a Doki meghallgatta és azt mondta,hogy reggel el kell mennünk egy mellkas röntgenre,mert nagyon csúnya még mindig a tüdeje.Lehet,hogy tüdőgyulladása van!
?????????????Hurrá!!!
Mondom,de hát nincs is láza,jó a kedve és azt sem mondhatom,hogy nem eszik.
Azt mondta a Doki,hogy van ilyen tüdőgyulladás is,ami nem jár lázzal.Nem biztos,hogy ez van Petinek,de inkább nézessük meg,mint hogy esetleg tényleg az van és nem lép időben.Mondtam,hogy rendeben.
Ekkor megkérdeztem,hogy most hogyan csinálják a mellkas röntgent,mert anno Szabival egyszer kellett mennünk és akkor Őt szabályosan be szíjazták egy átlátszó műanyag csőbe és úgy csinálták.Hihetetlen egy nem is tudom mit mondjak milyen egy szadista,megalázó,kiszolgáltatott módszer volt.A gyerekem már nem vett levegőt a sírástól,és meg csak bőgtem Vele együtt.Szívem szerint ki szedtem volna onnan és nem engedtem volna az egész vizsgálatot,de muszáj volt mert akkor Nála is tüdőgyulladás gyanú volt.Bár a mai napig nem értem,hogy pl Pesten a szív centrumban amikor a kis szívét röntgenezték,ott soha de soha nem csináltak ilyet.Még 6-hetesen sem.Az egyik ápoló védőruhában a térdére ültette a kicsit,felemelte a kis kezeit és megtartotta.Nem úgy mint itt Pécsen:(Beszíjazták a fejét,a feje fölé a kezecskéit,a testét és a lábacskáit is.Aztán felkapták az egész műanyag csövet gyerekestől,és mint egy darab sonkát,fel lógatták egy kampóra:(
Még most is össze szorul a szívem ahogy vissza emlékszem erre az egész borzasztó jelenetre...
Hiába kértem,hogy csinálják máshogy mert Ő már ügyes és meg tudják röntgenezni máshogy(ha jól emlékszem 1,5-2-éves lehetett akkor Szabi),de nem is foglalkoztak azzal amit mondtam.Azt mondták ez a szabály,és ezt így kell csinálniuk...Undorító disznók....
Na visszatérve Petire!
Mondta a Doktornő,hogy már nem így csinálják.Mondtam akkor jó,mert különben ebbe nem egyezek bele.
Jó tudom,hogy az egész a gyerekem érdeke,de olyan nincs,hogy nincs más megoldás!!!!
Adjanak Nekem is egy védő köpenyt és Én oda ülök Petivel és megfogom ha kell,de az biztos,hogy lekötözni nem fogják!!!!!!
Remélem csak feleslegesen tuningolom magam,és teljesen rendbe fog menni minden!
És bízom benne,hogy az egész röntgen felesleges lesz és nincs tüdőgyulladása Mazsikámnak!!!!

8 megjegyzés:

Ledorka írta...

Remélem, én is,hogy feleslegesen aggódsz, és nem lesz baj.
Az egészségügy fura műfaj. :( Engem pl. az is zavar, hogy az ablakok, ahol be kell adni a papírokat, derékmagasságban vannak. A betegeknek kétrét kell görnyedni, ha úgy vesszük "meg kell hajolni a személyzet előtt". A gyerekekkel meg szörnyen bánnak néha, felháborító, gusztustalan módon. Ez a szíjazás szörnyű. :(

Kívánom, hogy most csupa jó tapasztalataitok legyenek, és egészséges legyen Peti!

Annus írta...

Hú, Zsófi, még olvasni is rossz volt, mit csináltak Szabiddal:(

Nem lesz semmi baj, lehet, hogy minden trutyi leragadt a kis tüdejében és nem tud rendesen felszakadni.
Gyógyuljon meg Mazsikád gyorsan!

Ági írta...

Meglátod, semmi baj nem lesz!!!
Emlékszem még annó, mikor erről beszéltünk, akkor is ledöbbentem rajta, mert kisPistának 9 hónaposan röntgenezték a tüdejét Pesten, nem kötötték le, a doktornő türelmesen megvárta, mig megnyugszik és felemeli a kezecskéit, végig bent lehettem vele köpenyben.
Nem is értem, Pécsen miért voltak ilyen szadisták....

mayertimi írta...

Jobbulást kívánok Petikének. Amit leírtál az valami szörnyűséges, úristen. Remélem minden rendben lesz, és ilyen élményben soha többé nem lesz részed. Petikének meg semmi baja nincs, csak valamit félrehallott a doktornéni ...
Bár jobb félni mint megijedni, ezért inkább 100x vizsgálják ki, mint egyszer sem. Kívánom, hogy hamar túl legyetek ezen és egészségesek legyetek!

Névtelen írta...

Jobbulást kívánunk mi is Petinek!
Reméljük hogy nincs tüdőgyulladása.
Puszi!

AdriMárk írta...

Istenem, hogy tudnak emberek ilyen érzéketlenek lenni. A saját gyereküket is így röntgenezték volna meg?, biztos, hogy nem. Reméljük, hogy nincs tödőgyulladása és hamar meggyógyul Peti. Adri-Márk.

NőiCsizma írta...

Én is elszörnyedve olvastam ezt Zsófi! Az egészben a kiszolgáltatottság a legrosszabb és hogy nem vesznek emberszámba. Egy ilyen picit pedig főleg nem. Pedig velük kellene a legfinomabban bánni. Szörnyű "élmény" lehetett és nem csodálom, ha nem engednéd így még egyszer. Biztos, hogy van más megoldás! Ha 6 hetes babánál nem kellett leszíjjazni, akkor egy 2 évesnél sem szükséges!
Nagyon remélem, hogy nincs tüdőgyulladása Petinek! Írj minél előbb!!!
Szorítok Én is!

Zsófi írta...

Szerencsére túl vagyunk a vizsgálaton,és nincs tüdőgyulladás,"csak" hörghurut!
Senkinek nem kívánom azt az érzést amit akkor átéltünk amikor láttam a gyerekemet leszíjazva egy csőbe és közben levegő után kapkodva sírt.
Nagyon rossz volt,de nem tudtam ellenkezni,mert tudtam,hogy ha nem "működök együtt"akkor annak bizony szintén mi isszuk meg a levét.
Ma már máshogy állok hozzá!!!
Az orvosok is emberek,és ha nem bánik velünk emberségesen az egyik,bizony jogomban áll odébb állni és megkeresni egy másik orvost.Nem hagyom magam,és bizony ha úgy szólnak hozzánk ami Nekem nem tetszik,Én is úgy szólok vissza.Nagyon sokszor ez segít mert észre veszik magukat.