Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

2010. április 19., hétfő

Spenót,ahogy mi szeretjük!

Nagyon sokan nem szeretik a spenótot,pedig szerintem(szerintünk) nagyon finom!:)
Leírom,hogy én hogyan szoktam elkészíteni(hátha valaki kedvet kap hozzá)!

Fél kg friss spenótot megpucolok,leszedem a szárát,és alaposan megmosom folyó víz alatt.Általában elég sok homok van a leveleken ezért van,hogy 3x is átmosom.
Sós vízben felforralom.Nem kell sokáig főzni,elég ha felforr a víz és 1-2 percig főzöm csak.
Tésztaszűrőben leszűrőm,utána vissza teszem a lábosra,hogy rendesen lecsöpögjön a víz róla.Kicsit hagyom hűlni aztán vágódeszkára borítom és egy nagy késsel össze aprítom!(lehet aprító gépben is,de akkor nagyon pépes lesz,szerintem)
A felaprított spenótot beteszem egy lábosba felöntöm 1-liter tejjel,és megszórom vegetával.Szoktam bele tenni egy vízbe áztatott zsemlét,vagy 1-szelet kenyeret amit miután kinyomkodtam,kézzel jól szétmorzsolok.
Amikor felforrt foghagymás rántással besűrítem.(rántás:kb 1dl olaj,2-3 evőkanál liszt és 1-vagy 2-gerezd fokhagyma,ez mérettől függ)
Sütök hozzá tükörtojást és már kész is a finom ebéd!
Friss kenyérrel a legfinomabb!:)
Jó étvágyat!

Andi próbáld ki így!Hátha bejön Patriknak!:)

3 megjegyzés:

Andi írta...

Guszta ahogy itt van előttem :)Köszi Zsófi a receptet.Valamelyik nap beiktatom az étrendjébe.Majd jövök a beszámolóval :o) puszi

Zsófi írta...

Nagyon szívesen!
:)
Remélem ízleni fog!!!!

Orsi írta...

Nagyon jól néz ki a spenót!!! Nálam abban különbözik, hogy műételízesítőt nem tartunk itthon, még a szagát sem bírom, óvakodunk minden nátrium glutamátot tartalmazó élelmiszertől (a boltban megnézem mi van benne, bár sajnos nem mindig sikerül elkerülni), meg nem rakok bele rántást, simán krumplival sűrítem, na és persze egy picike fokhagyma kell bele ;-)