Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. február 25., csütörtök

Pöttyös Pankám.

Kicsi Babámon kb 2-hete megjelent pár pötty.Először csak a jobb lábfején,majd a tenyerén is észre vettem,aztán a combján belül.
Nem láttam olyan vészesnek,a combján egészen a pelus gumijánál volt és igazából totál olyan volt mint a pelenka kiütés.Próbáltam neki kenegetni,3naponta krémet cseréltem ha nem volt változás,de sajnos abszolút nem segített egyik sem.
Úgy veszem észre,hogy szerencsére nem viszket,és nem fáj Neki!
Tegnap reggel mikor öltöztettem észrevettem,hogy a hónaljánál és az egész oldalánál is vannak halvány pöttyök.
Gondoltam,hogy ennyi elég volt mentünk az orvoshoz.
Megnézte a doktornéni azt mondta,hogy nagyon fehér bőrű és kényes mindenre.
Ja emellett olyan száraz a felkarja,hogy szabályosan olyan mintha smirgli papírt simogatnék.
Vettem már neki extra száraz bőrre testápolót,meg kifejezetten olajos baba fürdetővel fürdetem,de ez sajnos nem elég.
2-3 hónapos volt amikor az arca volt ennyire száraz,akkor higított ftorokortos kenőcsöt kapott,amitől gyönyörűen helyre jött a bőre.
Mondta a doktornő,ír fel megint .
Írt még fürdető kenőcsöt,és testápolót.
Nővérem váltotta ki nekünk mert Ő járt gyógyszertár felé.Kicsit meg lepődtem a mennyiségtől amit hozott.
5 doboz fürdető kenőcs és 2 nagy tégely testápoló.Néztem,hogy ez a testápoló ugyan az amit a születésekor írtak fel.
Akkor hol van a ftorokortos kenőcs????
Az sajnos elmaradt...
Holnap reggel ha úgy ébredünk,akkor elmegyek gyorsan és feliratom!
Remélem hamar rendbe jön a kis Mazsikám!!!!




Nem tudom ismeritek-e ezt a fürdető kenőcsöt?
Mi a tapasztalat róla?


Ja még annyit,hogy oda adtam a papírt amit a sebészeten kaptunk.Megnézte a doktornő és csak annyit mondott:-Jaj pont a Szente doktort fogták ki?Annak minden rendben van.
Hát mondom,én is csodálkoztam.Most 3hét alatt elég sok ilyen faggyú gyűlt össze Peti fütyijénél nem tudom ez hogy lenne rendben még 2-évig így???
Azt mondta a doktornő,hogy menjünk el Hajdú Rita doktornőhöz,mert a Szente ilyenekkel nem foglalkozik,neki lányai vannak.
Úgyhogy kérek egy új időpontot a sebészetre és úgy megyünk,hogy a Hajdú doktornő legyen ott.

Na még valami eszembe jutott:)
Ráültettem tegnap a rendelőben a mérlegre.
Csak 1 pelus volt rajta(ami tök száraz volt) és így volt 9 kg 93-4 dkg...
Nem túl sok 16-hónapos létére.
De végül is nem bánom,hogy nem az én alkatomat örökölte(bár kisgyereknek én sem így néztem ki)

8 megjegyzés:

Annus írta...

Zsófi, nálunk is baromi fehérbőrűek a gyerekek és mindig van valami bőrbajuk. Sajnos ez valóban így van, hajlamosak rá:( Ekcémátok még nem volt?
A fütyikérdést meg én is tovább feszegetném. Írtam már többször, Peti 2 éves korára gyönyörűen megoldódott a dolog és Marcival is nagyon jó állunk. 1 éves koráig mi sem nyúltunk hozzá és a doki is hagyta...de 3éves korig várni...hát....a fene tudja...

Orsi írta...

Szia Zsófi!

Mintha csak a lányaimat látnám, csak nálunk ennyi területen nem fajul el a helyzet. Már tanultam Bettinánál. Mi is ezt a fürdetőkrémet használjuk, fantasztikusan jó. Mivel nálunk csak zuhany van, rakok a kezembe, pici vízzel eldörzsölöm és bekenem a gyereket, így jobban csúszik, majd lemosom. De nyugodtan vegyél egy flakont, rakjál bele krémet és kevés vízzel higítsd fel. Kizárólag hajmosáskor használj sampont. Nekünk a gyógyszertári testápoló is bejött, meg még a BABÉ UREA testápoló. El fog múlni, vagyis a tüneteit csökkenthetitek. Más orvos erre már simán azt mondja,hogy ekcéma. Nyáron napsütés sokat segít és persze a tengervíz. Kérdezz bátran, mi vagyunk a bőrproblémásak :-)

Andi&Tomi írta...

Fürdetőt csak születésekor használtam Patriknak.Jó volt,de ahogy lehetett váltottam mert irritált a krém állaga, vagy is ahogy a víz tetején lebegett.Nem lehet, hogy valami allergia miatt lett ilyen a kis bőre?A fütyijét meg tényleg ne hagyd, mert ki tudja az ő esetében jót tesz e ha még vártok vele.puszi :)

Ledorka írta...

A fürdetőkrém jó, mi is ezt használjuk. Nem lebeg a vízen, ha feloldod. Én egy adagolós (nyomós tetejű) flakonba nyomom át, felöntöm meleg vízzel, és összerázom. Lágy, krémszerű folyadék lesz, ami könnyen oldódik a vízben.
Hajdú Rita kedves, aranyos, és Oberritter Zsoltot is ajánlom, továbbra is, de én is várnék még.

Annus írta...

És mire várnál Lidércke?

Ledorka írta...

Hogy magától rendbe jöjjön. Peti még csak másfél éves. Nekünk minden doki azt mondta, hogy 3 éves kor alatt nem érdemes hozzáfogni, mert úgyis letapad újra. Mondjuk, a fent említett két orvos véleménye sokat nyomna nálam a latban. :) Megmutatnám, de ha nem okoz problémát, nem erőltetném a dolgot.

Zsófi írta...

Köszi Lányok a tanácsokat/tapasztalatokak!
Pénteken már ezzel a krémmel fürdettem Petit.Szerintem nem olyan vészes.Jól szét dörzsölöm kis vízzel a kezemben és valóban fel lehet oldani.Nagyon minimális ami esetleg lebeg.+ a Petit is bedörzsölöm.
Tegnap kiváltottuk a ftorokortos kenőcsöt.Nagyon remélem,hogy jó lesz mert elég csúnya a kis bőre szegénykémnek...
A fütyivel meg én most konkrétan nem a letapadás miatt aggódom,hanem a felgyűlt fehér faggyú miatt ami napról napra nagyobb és sehogy nem tud tisztulni.
Mondjuk én úgy gondolom,hogy ha meg is "csinálják" ilyen idős korban,és utána napi szinten "karban van tartva" akkor az nem tud szerintem újra letapadni.Legalábbis anno Szabinak kb ekkor húzta le a doki és nem tapadt vissza neki.
Na ezt majd meglátjuk mit mond az orvos.:)
Köszi Csajok még egyszer!:)

SKata írta...

Jujj,ne várj szerintem!!!Lehet,hogy "úgyse,meg még nincs 3",stb.,de azért nem árt,ha megnézi Doki,azzal semmit sem veszítesz!És ha Ő is azt mondja,legalább megnyugszol!Nekem nem tűnik túl biztatónak,amit írsz a kukijáról,dehát nem tudhatom,Lányom van:-))).
A fürdetőkrém nagyon jó,mifelénk ezt írják fel az újszülötteknek.Azt tanultam róla a suliban még annó,hogy be kell vele kenni a babát és úgy füröszteni,de szerintem nagy balgaság,jobban csúszik tőle a Gyermek,mint a frissen kifogott hal:-),szerintem balesetveszélyes.De az adagolóba öntés,keverés tök jó ötlet!