Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. július 23., péntek

A javulás útjára lépve!

Végre nincs láza Petinek tegnap délután óta!!!!!
De még csak hőemelkedése sincs!
Viszont ma vissza kellett vinnem az orvoshoz,hogy írjon fel valami más gyógyszert a gyerkőcnek,mert ezt az Aktil duót nem bírja a kis szervezete.(Én augmentin duónak írtam,doki azt mondta egy és ugyan az a kettő)
Tegnapelőtt az éjszakánk ramaty volt...
Petikém rettentően sokat és sokáig sírt.Félig aludt,meg nagyon kókadt volt de iszonyatosan nyugtalan.Még a kezemben sem nyugodott meg,és csak vigasztalhatatlanul sírt.Lehajtotta a kis fejét a vállamra,becsukta a szemeit és fél perc múlva meg megint belekezd a sírásba és dobálja magát a kezemben.Öklendezett is.Biztos vagyok benne,hogy a gyógyszer piszkálta a kis üres gyomrát.Tegnap nagy nehezen elfogadott pár falat ropit,meg erőlevest(ezt szívesen ette).Jó nyűglődött néha de már nem olyan szinten mint előtte.Láthatóan jobban volt,viszont nagyon nehezen tudtam itatni!!!Alig fogadott el innit,bármit és bárhogy is kínáltam...A gyógyszert úgy adtam be neki,hogy nem volt üres a pocakja.Bár hányni nem hányt,de mivel a gyógyszernek is van hányingert keltő hatása,adtam Neki hányás csillapító kúpot.
Ahogy megkapta a gyógyszert,rá egy fél 3/4-óra múlva teljesen megváltozott a Mazsi.Folyton sírt,nyugtalan volt,semmi sem volt jó,öklendezett stb..Ez tartott olyan 3-órán keresztül.Utána megint kicsit jobb lett minden.Este figyeltem arra,hogy ne lefekvés előtt kapja az aktilt,hanem 4-5-óra felé.Így is lett,de ugyan azok a tünetek lettek mint délelőtt.Szegénykém egyfolytában csak sírt.Felhívtam az orvost,mondtam,hogy mi a helyzet Petivel és szerintem az erős gyógyszertől van.Mondta,hogy megnézi és ír Neki valami mást.
Éjszakára,igaz nem volt már láza Petinek,adtam egy adag nurofent,hogy kicsit nyugodtabban tudjon aludni.Éjjel 1-óra felé megint sírt és öklendezett.Még egy kis sűrű nyál is kijött belő,de szerencsére más nem.(bár nem is igazán vacsorázott).Elég hamar megnyugodott miután magam mellé tettem.Hajnalban azt vettem észre,hogy Peti teljesen a lábamhoz fészkelte be magát:)Próbáltam feljebb húzni,de ugyan oda vissza feküdt:)Jól van gondoltam,ha ott jó akkor aludjon ott.Nagyon békésen aludt egész fél 9-ig.Szerintem aludt volna még tovább is,de Én már felkeltem mellőle mert a Doki ma csak reggel 9-ig rendelt.
Bementünk a doktornénihez,Petit feltettem a vizsgáló asztalra,mire Ő kapásból hanyatt feküdt és már emelte is fel a trikóját,hogy vizsgálja meg a Doktornéni:)Nagyon ügyesen megmutatta a torkát,kinyitotta száját és mondta,hogy:ááá:)
Aztán amikor a Doktornéni megnyomkodta Peti pocakját,Ő bizony elkapta a sztetoszkópot és rátette a saját kis mellkasára,hogy most már azt is hallgassa meg:)
A torka minimálisan javult,de csak nagyon minimálisan,és a szájpadlásán apró piros bevérzések vannak.Ezt nem tudom mitől lehet,elfelejtettem megkérdezni,pedig Én is láttam otthon.
Írt fel Petinek Ceclor forte-t.Már ki is váltottam és az első adagot szépen be is vette.Most már 2-órája alszik,előtte pedig evett is.
Remélem ez a gyógyszer jó lesz!!!
Vettem egy újfajta csőrös poharat is,hátha vonzza az új és ebből szívesen iszik.Meg is ivott egy egész pohár teát belőle:)

Orvostól kijövet bementünk az önkormányzatba.A hölgy akinél voltunk épp egy kiflit evett.Peti ezt meglátta és már vette is ki a cumit a szájából és mondta hangosan,hogy:-Ámmá,enni,enni:)
Aranyos volt Zsóka mert kapásból oda adta Petinek a fél kiflijét:)
Ő meg az utolsó morzsáig meg is ette:)
Na ez is már egy jó jel,hogy kéri az ennit!!!!

6 megjegyzés:

mayertimi írta...

Ha kívánja az ennivalót akkor már nincs nagy baj. :-))

Ledorka írta...

Remélem, hamar túl lesztek rajta!

NőiCsizma írta...

Jaj, de jó!!! Akkor már hip-hop meg fog gyógyulni! Talán a torka is javul már, azért eszik. Szegénykének biztosan nagyon fájt a gyomra a gyógyszertől! Jó, hogy írattál neki másikat! Most már biztosan az éjszaka is jobb lesz! Puszi Nektek!

Andi&Tomi írta...

Örülök,hogy jobban van már kis Mazsid :)

Zsófi írta...

Köszi Csajok!
Tegnap este 10 után aludt el és reggel 10-ig aludt!!!Olyan 7-óráig meg sem nyikkant,utána került át mellém aztán durmolt tovább:)

NőiCsizma írta...

Zsófi! Jól vagytok már? Meggyógyult Mazsi?