Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. július 19., hétfő

21!

Bizony ám!
21-hónapos az Én kis Tökmagom:)
Az az igazság,hogy mikor ide ültem és elkezdtem írni ezt a bejegyzést,erősen el kellett gondolkodnom,hogy most 20,vagy 21-hónapos-e Peti...
:)
Hát ez van!Hiába na!Tompul az ember agya ebben a melegben!:)
Nem szoktam minden hónapban összefoglalót írni.

Kicsi Bubim még mindig egy imádni való kis Zsivány Kölök:)
Haladunk szépen a szobatisztaság felé.Van amikor egész nap nem történik "baleset" de van amikor egymás után akár 3x is becsurgat...Utólag mindig szól.Na ilyenkor adom rá vissza a pelust(ha bent vagyunk,ha kint akkor csak bugyit váltunk).
Kakálni már 3-hónapja a wc-be kakál.Ha esetleg rajta van a pelenka és szól,akkor abban a pillanatban elkezdi letépni magáról a pelust!Nagyon örülök ennek!!!
Már többször előfordult mostanában,hogy reggel teljesen száraz volt a pelusa,ilyenkor egyből elviszem pisilni:)
A pisire is úgy szól,hogy:-kaka!
Sokszor elkezd hisztizni,és toporzékolni,de szerencsére kezelhető!Ritka az amikor nem tudom elterelni a figyelmét semmivel.
Most épp azt a korszakát éli,hogy rettentően félti és "irigy" a játékaira,holmijára.Elég,ha csak ránéz egy kisgyerek pl a babakocsijára ha sétálunk,Peti egyből megmarkolja és hangosan kiabálja,hogy:-TEE,Teééé!(mármint,hogy az Övé)
Érdekes,hogy ezt csak a gyerekekkel csinálja...
Egyre többet magyaráz,szinte minden szót tud(próbál) mondani ,de nem használja mindegyiket.Vannak szavak(nevek,cselekvések)amiket napi szinten használ már.Viszont van olyan is,hogy mondok Petinek valamit,és Ő totál más betűkkel próbálja kimondani(olyan édes ilyenkor).1-2-hete elkezdte összekötni a szavakat,egyenlőre még csak kettőt:)
Nagyon ügyesen próbálkozik az egyedül evéssel.Van amikor szinte teljesen egyedül eszik,de legtöbbször még jócskán kell a segítség.(pl leveseknél).Bár olyankor is szeretne önálló lenni,de inkább azt még nem hagyom,ilyenkor van az,hogy ketten fogjuk a kanalat.
Lehet Én rontottam el,de Petit nem igazán érdekli a kaja.Mindig kell valami játék amivel le tudom kötni evés közben!Egyedül akkor nem kell amikor hagyjuk önállóan falatozni.
99%,hogy Petikém is balkezes lesz.Mindent ballal csinál(eszik,játszik,szerel,rajzol,stb)
:)Ez van,bár furcsa mert senki nincs a családban balkezes,csak Szabikám volt az.
Az alvással úgy vagyunk,hogy délután gyönyörűen 5-perc alatt elalszik teljesen egyedül a kiságyában Peti,de este még mindig a hintát kéri.(na meg a textil pelust a cumikáját és legújabban egy autót a kezébe,ami a"ninó"mint minden autó:).Szerencsére a mobiltelefonról leszokott)

Mindent megeszik!Imádja a gyümölcsöket!
Délután minimum másfél,maximum 3-órát alszik!
Éjszaka 1x max 2x ébred,de ilyenkor elég csak a cumit a szájába adni meg a pelusát a kezébe és alszik is tovább:)Ha mégsem,akkor mellém teszem és reggelig durmolunk:)
Egyre több ideig köti már le a mese a tv-ben,de a favorit még mindig a reklám...
A fogmosás nem tartozik a kedvencei közé,főleg amióta kiderült,hogy van egy kis fogköve és ezért naponta többször sikálom meg Neki.Van amikor ügyesen hagyja,de van amikor végig ordít...Remélem ez idővel meg fog változni és nem fogja utálni a fogmosást!!!

Imád még mindig cumizni,ha rajta múlana akkor 24-órából 24-et a szájában lenne.Még jó,hogy ezek már szinte mind fogszabályzós cumik!Az elmúlt hetekben igen csak meg csappant a cumik száma.Mégpedig azért mert volt,hogy cumival a szájában állt a wc-hez pisilni,és természetesen fölé hajolva kezdett el beszélni...Így 8 cumiból hamar lett csak 2.Múlt héten vettem Petinek új cumit.Teljesen ugyan az a márka(avent),csak épp ez 18-hónaposnak való.Amikkel eddig cumizott azok mind egyel kisebbek voltak,sőt szívta még az újszülött cumit is:):).Nem gondoltam azt,hogy amit most veszek azt nem fogja elfogadni...Csak egy kicsit nagyobb és dundibb,de így már nem kellett Neki:(Folyton mondta,hogy "nemó"!(nem jó)
Végül 1-nap kísérletezés után,amikor mondtam,hogy nincs másik,beletörődött:)Azóta ez is jó.De ha megtalálja a még megmaradt kisebb cumit annak úgy örül mintha nem is tudom milyen kincset szerzett volna meg:)

Az autó nagyon a gyengéje mostanság!Na persze nem a játék autó,hanem a rendes igazi!Komolyan mondom szerintem egész nap el lenne a kocsiban a kormány mögött:)

Egy napunk úgy néz ki,hogy:Reggel fél 9-9-körül kelünk,10 előtt nem hajlandó enni semmit a Mazsi.Addig főzök Neki kakaót,vagy sütők tojást,virslit stb.Utána elmegyünk a boltba,vagy épp ahová kell(posta,ügyeket intézni),játszunk a szomszéd Fannival,vagy épp Anyu jön be kicsit bevásárlás után.
Dél-fél 1-körül többségében joghurtot(tejszeletet,gyümölcsöt,rudit) szokott enni aztán megy szépen aludni:)Amíg alszik elkészül az ebéd.Miután evett fel szoktunk menni Anyuékhoz,vagy csak ki az utcára a többi kis pajtáshoz,vagy egy nagyot sétálni,ez változó.
7-körül eszik újra,de előtte mindig nassol valamit,legtöbbször gyümölcsöt.
Fürdeni fél 10-kor szoktunk,ami 20-30-percig is tart:)utána még egy vacsi,és alvás ami fél 11-körül szokott lenni.Minden este(és napközben is már)hatalmas cuppanós puszikat kapok:)
Ma megmértük Anitával Petit.Kombidresszben volt 11,05kg:)Teljesen meztelenül pont 11 kg:)
Holnap elmegyünk a védőnőhöz egy"mázsálásra".

Kiegészítés:
Ma voltunk délelőtt a védőnőnél.Mielőtt bementünk,Peti pisilt (az autó mellé...)
Levetkőztettem,rátettem a mérlegre,ami 11,05-öt mutatott majd elindult lefelé:04,03,02,01,00 és megállt 10,99-nél....
Na mondom ezt nem hiszem el:)
Ha nem pisil előtte akkor tuti megvan 11 kg:)
Na nem mintha ez a pár,pontosan 1 gr számítana valamit is:)
Magassága 85 cm.3-hónapja is ennyi volt:(Most úgy lett mérve,hogy állt.Ki tudja melyik jobb,de az a pár cm kit érdekel!!!
Én kis soványkának látom kicsit.Az az igazság,hogy Szabihoz viszonyítva(Én csak hozzá tudom viszonyítani)kicsit husisabb a combja,de súlyban Szabi alatt van.Szabikám nagyon erős csontozatú volt.
Hát "röviden"most ennyi jutott az eszembe,de tuti nem írtam le mindent:)

3 megjegyzés:

Andi&Tomi írta...

Először is Boldog Hófordulót ennek a szőke és okos szépségnek! :)Sajnos mi csak öregszünk,Ők meg fiatalodnak!Amit Petiről írtál szinte Patrikra is igaz volt:)Pl:az a hülye cumi,állandóan a szájában lóg.Kemény hisztiket produkál érte ha elveszem.Nálunk is az avent cumi volt sokáig a nyerő.Olyan drága!Ráadásul 1-2 havonta cseréltem is.Most dm-be veszek neki cumit ami olyan minőségű mint az avent viszont 2db csak 500ft babylove szilikonos :)Zsófi!Nem akarok okoskodni :))ne adj bentre se pelust Petidre sem,mert csak megzavarod vele.puszi

NőiCsizma írta...

Micsoda összefoglaló! Nagyon jól összeszedted! Peti rendkívül ügyes, hogy már majdnem szobatiszta! Nekem furcsa a napirendetek, mert mi 7-kor kelünk és este 8-kor szigorúan alvás van. Nektek biztosan más a ritmusotok. Az éjszakát szerintem akkor fogja végig aludni, ha vagy nem cumizik, vagy csak elalváshoz kapja meg. Bár ez csak az Én véleményem. Nálunk egyik lánynak sem kellett a cumi.

Zsófi írta...

Köszi Csajok:)

Andi,ezt a cumit megnézem legközelebb a dm.ben Én is!Végül is,ha nem kell Neki akkor is csak 500ft-ot veszítek és nem 1600-at...De szerencsére már nincs gond vele:)Már az új is jó Neki:)

Edit,az az igazság,hogy Én elég éjjeli bagoly vagyok.Petim meg alkalmazkodott hozzám(tudom fordítva lenne helyes...).
Ha nem úgy lennénk ahogy most vagyunk,ha lenne Nekünk is Kit hordani az oviba,vagy ha Apa itthonról járna dolgozni és nem hetelne,akkor tuti mi is korábban feküdnénk és korábban is kelnénk:)Egyenlőre ez jó így Nekünk.Ha mégis változtatni kellene rajta,szerintem Peti simán át fog állni,mert szerencsére nagyon könnyen alkalmazkodik!:)