Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2010. augusztus 2., hétfő

Mérgelődök,de nagyon...

Mégpedig a drága szuper szomszédom miatt...
Eddig nem írtam itt róla/róluk,mert úgy gondoltam ne rondítsa már el a blogot,de most olyan ideges vagyok,hogy muszáj kiírnom magamból.
Persze amíg meg nem látom,mert az tuti,hogy nem fogom tudni szó nélkül hagyni a dolgot.
4-éve lakunk itt.Ez a 4-év alatt már 1x-2x volt nézeteltérés közöttünk,de kis idő elteltével mindig tudtunk normális ember módjára beszélgetni pár szót.Legalábbis a Katicanénivel.
75-80-éves lehet,egy pletykás rosszindulatú kétszínű öregasszony!!!!!
A fia azt hiszem 55-éves,egy léhűtő,semmirekellő,az anyján élősködő ember...Talán a büdös életben nem dolgozott még.Semmilyen keresete sincs(jó tudom ez itt most mellékes).
Szóval ez a drága jó ember reggel 6-tól este fél 10-10-ig mást nem csinál,csak folyamatosan fütyül és torka szakadtából énekel.Na meg el megy néha biciklivel lucernát "szedni"a nyulainak.
Ez az egész napos éneklés/fütyülés miatt a férjem már szólt neki,normálisan,majd megint normálisan aztán kicsit erélyesebben,majd határozottan is,hogy legalább vasárnap reggel had ne erre ébredjen reggel 6-kor.Mondanom sem kell max 1-napig tartott az ígéret betartása.
Aztán volt vitánk olyanról,hogy a szemem láttára "ugrott" át egy bicikliváz a kerítésen.(ami szerintük hazugság)
Aztán arról,hogy ugyan már nekünk honnan az anyánkból van ennyi pénzünk "beton dzsungelt"(garázst) építeni.(mert ugye olyan sok közük van hozzá...)
Ahányszor kiléptünk az ajtón vagy az udvaron voltunk Józsi mindig a függöny mögül lesett,hogy mit is csinálunk.
De volt olyan is,hogy ez az idióta a kert végében a nyulainak szidott minket,legfőképp engem,és a sarkon kereső édesanyámtól kezdve az ég világon mindent mondott rám a szépen kívül.Csak épp azt nem vette észre,hogy Apukám is az udvar végében van és mindent hallott.Amikor kérdőre vonta,hogy mi a baja,meg,hogy miről beszél,csak behúzta fülét farkát...
Na ezek után volt az,hogy a Katicanéni átjött hozzánk,hogy beszéljük meg a dolgokat.Mondhatom azt,hogy meg is beszéltük.Ez kb 2-éve volt.
Azóta egész "normális" volt a viszony.
Mi a Katicanénivel naponta szólunk pár szót egymáshoz,a Józsival meg még csak köszönni sem köszönünk.Amikor ide költöztünk én mindig köszöngettem neki,de semmi viszonzás nem volt.Egy idő múlva úgy gondoltam,hogy a rossebb fog neki köszönni,pláne nem előre.Hiába lehetnék korban a lánya,de mégis csak ö a "férfi"!
Amikor mi ide költöztünk,volt egy nagyon ocsmány húzása.Nagyon csúnyán beszélt Szabikámmal,amikor azt hitte nem hallom.Utána Én rákérdeztem,de mindent tagadott és szó szerint faképnél hagyott és bentről a házukból kiabált ki nekem...
Na bennem azóta egy hatalmas gyűlölet,undor,megvetés van ez az "ember" felé...

Most viszont azt hiszem hosszú volt ez a "nyugodt" időszak.
Katicanéni ugyanis rólam pletykál fűnek-fának...
Vagyis nem csak rólam,mert alapból ha hall valakiről valamit,már mondja is tovább a saját kis verziójában...
Valahányszor találkoztunk és Petinek a szájában cumi volt,mindig szóvá tette,hogy minek kell egy ekkora gyereknek cumi a szájába?Nem akartam vitát ezért nem is igen foglalkoztam vele.
Most,hogy ezek a nagy melegek vannak,szinte egész nap ki sem jövünk a lakásból.Estefelé ha meglátott minket egyből mondta,hogy :-Hát ti itthon vagytok?Azt hittem senki nincs nálatok.Stb...
Volt,hogy mondtam neki,hogy pedig voltunk már ma kint(pl boltban,vagy csak a szemetet dobtam ki).
Mintha tartoznék neki a napi beszámolómmal!!!Mi köze hozzá?????
Ma azt hallottam,hogy mondogatja itt nálunk az utcában,hogy Én direkt azért rakom le későn a Petit,hogy reggel én is tudjak sokáig aludni...
Mert ugye ez a logikus...Ha korábban tenném le akkor nem tudnék vele ugyan úgy aludni ha akarnék...
Ha így is lenne ehhez is mi az csuda köze van????Vagy honnan tudja azt,hogy esetleg én is 9-ig alszok???Honnan tudja azt,hogy Én nem vagyok fent már 7-kor??Csak azért mert Ő nem lát engem kint???
De ha addig alszok is,akkor mi van???Van időnk,és nincs senki akit ezzel zavarnánk,vagy valakinek ez rossz lenne.
Nem mondom,van amikor Én is fél 9-ig alszom,de ha előbb felkelek akkor sem szoktam nekiállni kimászkálni.Ilyenkor általában ide ülök kicsit a géphez,ezzel nem keltem fel a Mazsit.

Az biztos,hogy ezt megint nem fogom tudni megállni szó nélkül és rá fogok kérdezni,hogy mit okoskodik már.Vagy esetleg megkérdezem,hogy holnap reggeltől jelentkezzek-e le nála amikor felkeltem.
Vagy,hogy Őt zavarja-e ez a dolog???
Mert ugye annyira sok közünk van egymáshoz.
De az is lehet,hogy mondom neki,hogy még délután is csak azért rakom le a gyereket aludni,hogy Én is tudjak!:)
Nevetek rajta,de közben iszonyatosan ideges vagyok...
Tényleg nem akarok vele veszekedni,de annyira elegem van már ebből,hogy az nem is igaz:(
Miért kell az embernek,hogy ilyen szomszédja legyen???

Na közben Petikém is felébredt,így nekem semmi nem lett a délutáni alvásomból:)
Sebaj!
Reggel ráparancsolok a gyerekre,hogy minimum 10-ig aludjon,hogy Én is ki tudjam magam pihenni!
:D

13 megjegyzés:

Ági írta...

Zsófi! nagyon egyszerű és lehet hogy gyerekes dolog de én ezt csinálnám!
Én meg mindenkinek fűnek-fának elmondanám,milyen egy tapló szomszédom van és hozzá tenném,hogy kénytelen vagy késő este letenni a gyereket aludni,mert a szomszéd idióta fia egész késő estig artikulátlan hangon vinnyjog és fütyül! és szerencsétlen gyerek aludni se tud tőle! :D

Andi&Tomi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
NőiCsizma írta...

Ne haragudj Zsófi, de egy csomót röhögtem a bejegyzéseden! :DDD
Túúúdom, hogy ideges vagy, de tetszik, hogy azért van mellette humorérzéked!
Az Én tapasztalatom az, hogy csak akkor lesz változás, ha nem nyomod el magadban és nem maradsz csendben. Néha szükség van a konfrontálódásra. Sajnos vannak tényleg ilyen emberek, akik nagyon ráérnek és nincs jobb dolguk, mint szart keverni és pletykálni.
Senkinek nem tartozol magyarázattal, hogy mi a napirendetek. És nem kell tűrnöd, hogy pletykáljon rólad!
Vagy beszélj vele, vagy csináld azt, amit Ági javasolt! Nekem az az elvem, hogy ha valaki folyamatosan hülyére vesz (hiába szóltam neki többször), akkor ugyanazt kell csinálni vele, amit Ő csinál velem/velünk/veled.

MrsSame írta...

Teljesen meg tudom érteni,hogy ideges vagy és örülök neki,hogy azért a humoros oldaláról is látni tudod a dolgot.
Sajna,elég jól ismerem a "kedves" szomszédaid... Rokonaim,barátaim laknak ill. laktak az utcátokban és már gyerekkoromban is elég idegesítő volt a faszi idióta gajdolása meg fütyülése.
Egyetértek a többiekkel,hogy néha muszáj konfrontálódás,hogy utána rendben legyenek a dolgok.
Egyébként nem értem,hogy lehet valaki ennyire rosszindulatú... Sajna mindig ilyen volt a világ, pletykafészkek mindig lesznek.
Azt mondom ne hagyd magad!!!!!

Annus írta...

Zsófi, pont ma volt egy brutális összeveszésünk a szomszéddal. Már régóta érett a dolog, de most robbant akkorát, hogy még sztem nálatok is hallhatták. Az én férjem egy arrogáns alak...ha egyszer belekezd, nem tud leállni..nem számít, hogy ki hallja, vagy ott vannaka gyerekek. Én nem szeretem ezeket az erőszakos dolgokat. Oh, én is tudok vitatkozni vagy kiabálni, de én ezt valahogy kultúráltabban csinálom.
Nagyon durva volt...tényleg fontos a jószomszédi viszony, mert megkeseríti az ember életét, ha elmérgesedik a dolog.

Gy.Reni írta...

szia
hát sajnos az ember a szomszédait nem válogathatja meg. Mondhatom azt,hogy mi ezért is költöztünk el :( azt hiszem ágival értek egyet. te is tedd azt amit ő de csak annak akit tudod,hogy vissza is mondja :)

Ági írta...

Andi!
ez a tipikus vidéki kicsit erős volt... szerintem azért mert valaki vidéki az nem feltétlen jelenti azt,hogy bunkó is és "tipikus vidéki" jelzővel kell illetni.
ő szimplán egy hülye korlátolt ember.
én is vidéki vagyok,de nem vagyok "tipikus vidéki" :)
lehet hogy én érzem csak ezt sértőnek,de ilyenkor mindig eszembe jut,hogy az ég világon nem vagyok én se ahogy Zsófi se és más vidéki se különb egy pesti embertől...
nem szeretem ezt a jelzőt,a hogy szerintem sokan mások sem rajtam kívül...

Zsófi írta...

Ági,Edit,Melinda,Reni!
Hiába mondogatnám,illetve tök felesleges lenne,mert mindenki tudja,hogy milyen egy idióta.Nem csak mi "élvezzük" az egész napos "fütty-koncertet",csak sajnos mi vagyunk az egyik közvetlen szomszéd...

Andi!
Van egy rendőr ismerősünk akitől már kértünk tanácsot mi is.De sajnos nincs olyan dolog ami miatt fel tudnánk jelenteni!!!
Próbáltunk már velük normálisan beszélni,de olyan mintha a falnak beszéltünk volna...
Ez a "tipikus vidéki" kicsit nekem is szúrja a szememet,mert sajnos ezzel eléggé megbélyegzik a vidéki embereket:(
Én úgy gondolom,hogy egy vidéki embernek aztán jócskán kevesebb a szabadideje mint egy városinak!
Mondjuk tudom,hogy Te sem vagy "törzsgyökeres" Pesti,és ezt konkrétan csak az idióta léhűtő szomszédomra írtad(legalábbis remélem,mert nem olyannak ismertelek meg aki leszólja a másikat!)

Annus!
Sajnálom,hogy nálatok sem rózsás a dolog...

Az a helyzet,hogy miután itt "kiírtam" magamból a mérgemet,és a Néni szerencséjére aznap nem találkoztunk,sikerült lehiggadnom annyira,hogy tudtam vele értelmesen beszélni:)
Tegnap megkérdeztem Tőle,hogy haragszik-e rám,vagy megbántottam-e valamivel?
Ő értetlenkedett,hogy vajon mi a bajom.Mire mondtam neki,hogy úgy hallottam,hogy problémája van a mi alvási szokásainkkal...
Érdekes mód,kapásból levágta,hogy miről van szó!!!Kérdezte,hogy ki mondta,Én mondtam,hogy ez teljesen mindegy.Mire Ő 2 nevet is mondott,hogy talán Ők beszéltek-e velem:)Na mondom,akkor mégis csak mondta valakinek nem????
Kicsit hebegett-habogott,hogy Neki semmi köze hozzá,és Ő nem is azért mondta meg nem is azt mondta,majd elkezdett támadni!
Én meg tök higgadt maradtam és még Én nyugtattam,hogy nem kell felemelnie a hangját és beszéljünk értelmes ember módjára,mert nem vitatkozni akarok!!!
Láttam rajta,hogy majd felrobban,hogy nem veszekszem vele:):):)
Azt hiszem a lényeget megbeszéltük,legalábbis talán már tudja,hogy mihez tartsa magát ha rólunk pletykál.Bár Ő váltig állítja,hogy itt az utcába Őt nem úgy ismerik mint aki pletykál(na persze ha-ha-ha)

Andi&Tomi írta...

Ági!Zsófi!

Sajnálom,hogy félre értettek.Nem úgy értettem ahogy ti.Ráadásul Zsófi szomszédjára írtam.Zsófi!Mikor hívtalak telefonon miért nem említetted meg?Azt hittem ismersz annyira,hogy nem feltételezel ilyet rólam..Ez ebben a formában nekem sem esett jól.

Andi&Tomi írta...

értettétek.kicsit elírtam :)

Zsófi írta...

Andi!
Kérlek nehogy ez miatt harag legyen!!!!

"Mondjuk tudom,hogy Te sem vagy "törzsgyökeres" Pesti,és ezt konkrétan csak az idióta léhűtő szomszédomra írtad(legalábbis remélem,mert nem olyannak ismertelek meg aki leszólja a másikat!)"

Ne értsük félre egymást!!!!
Igen,úgy gondolom megismertelek annyira!!!És épp azért írtam azt amit ide most újra leírtam!
Tudom,hogy a szomszédra írtad és nem Rám!!!
Én sem Rád írtam,hogy megbélyegzik a vidékieket,hanem általánosságban!

Zsófi írta...

Amikor beszéltünk telefonon,elfelejtettem ezt mondani.Akkor másról is beszéltünk,ami fontosabb,nem csak erről.

Andrea írta...

Zsófi! Ide is válaszolok :D Nem haragszom Rád.Ki töröltem azért,hogy ne sértsek meg másokat.Egy írásban sokszor nem úgy jön vissza amit ez ember érez-gondol.