Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2012. január 26., csütörtök

Tejcsis helyzetjelentés...

Sokan írtatok segítségként privát is és hívtatok is.És ezt köszönöm nagyon!
Bocsánat,hogy eddig nem reagáltam,de egy elég nehéz másfél hét van mögöttünk...
2-hete szinte ide sem ültem a géphez,csak épp bepillantottam az email-eimre,de volt,hogy azt is csak telefonról néztem meg.
Petim nagyon beteg volt.Egy héten keresztül tuszkoltam,hogy igyon legalább mert mert semmi nem maradt meg benne :(
Hányt és hasmenése volt ami mellé még jött egy nagyon magas láz. 39 feletti.Totál pánikban voltam...Nekem a láz a mumusom :(
És totál egyedül a 2 gyerkőccel...
Emellett Szoncsit szoptattam és fejtem magam minden szopi után.Nem volt egyszerű.Sokszor arra nem volt erőm,hogy megfésülködjek.Volt Petimnek széklet leoltása és valami bakteriális fertőzése van.(erről majd írok külön is)Most antibiotikumot kap.Szerencsére már jobban van.(kop-kop-kop)
Na a tejcsivel úgy állunk,hogy szerencsére kevesebb nem lett.Növelni sem tudtam a mennyiséget,de a lényeg,hogy nem csökkent tovább.Egyenlőre elég Szonjának.Van egy szoptatós tea recept amit én kevertem ki itthon(iszonyatosan rossz az íze),ezt iszom és most 4.napja hogy szedem a ricinus communis 5ch-s homeóst.
Ezt a teát iszom most(recept innen):

50g kakukkfű
50g csalán
50g kecskerutafű
50g ánizsmag
100g csipkebogyóhús
30g majoránna

és szedem hozzá a homeóst,és kb 1 hét és váltok újra a laktoherbre és szedem majd a more milk kapszulát.(bár ebből már nagyon kevés van,eddig 3 dobozzal szedtem be10ezer ft/doboz...).
Most olvastam még a görögszéna mag kapszuláról.Ezt szerintem holnap megrendelem itt a bioboltban.Hátha segít még valamit.Végül is a more milk-nak is a görögszéna az egyik fő ható anyaga.
Nem tudom mi a csudát tudnék még csinálni...
A védőnőm is azt mondta,hogy nem igazán találkozott még ennyire kitartó anyával aki ennyi mindent megtett már,hogy szoptasson.Pedig nem egy kezdő,majdnem anyám korabeli.Abszolút semmi újat nem tud már nekem ő sem mondani...
Minden szopi után fejek még,de szinte semmi nem jön le,csak annyi amivel épp hogy összekenem a mellszívót...de nem adom fel.Ez is elég macerás azért.Szegény Petimmel ilyenkor egyáltalán nem tudok foglalkozni,és így,hogy totál egyedül vagyunk itthon ez olyan rossz.
Mindenki mondja,hogy ez is szuper,hogy eddig tudtam szoptatni(főleg,hogy a fiúkat meg egyáltalán nem),és ezt tudom én is,csak azt nem értem,hogy ha eddig sikerült akkor most miért megy ilyen "döcögősen"???
Van egy doboz tápszerünk itthon vészhelyzet esetére,és vettem már tejpépet is ami 4-hónapos kórtól van.(még bontatlan)
:)
Ja és esténként megkapja azt a tejcsit ami egész nap összejön a fejéssel.Nem sok max 20-30ml,de azért több a semminél.Kiskanállal kapta eddig Szoncsi,nagyon ügyes,de egyik nap megpróbáltam Neki üvegből adni.Hát mit mondjak???Nem kicsit nézett rám értetlenül,hogy mi a csudát akarok a szájába dugni:):):)Nem is fogadta el abszolút,kitúrta a kis nyelvével,nem volt hajlandó megszívni a cumit:)Egyrészt nem bánom,de ha ne adj isten tápszerre kényszerülünk,akkor azért bajban leszünk ez miatt.Bár még mindig ott van lehetőségnek a medela szoptanít.
Próbálom lazán felfogni ,és úgy állni hozzá,hogy nem történik tragédia,ha esetleg kell a tápszer,hisz a fiúk is táposok voltak,de annyira szeretném még sokáig szoptatni...olyan csodás dolog ez.
Az jutott még eszembe,hogy ha az elmúlt másfél hét átidegeskedése ellenére nem apadt el a tejem,akkor talán még sikerül kicsit kihúznom!!!!Legalábbis nagyon remélem!!!!
:)
De azt hiszem lassan muszáj lesz elfogadnom azt amit a sors ad.Nem hiszem,hogy tudnék még valami újat csinálni,még ha a fejem tetejére is állok,akkor sem...
Csak nehéz elfogadni...
Még egyszer köszönöm a segítséget!

6 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Zsófi !
Először is hidd el magadról, hogy képes vagy rá!!! Pár hónapja még ebben sem hittél, hogy ilyen sokáig elég lesz a tejed Szonjának!
A görögszéna mag tea tényleg jó, Én Karolinánál próbáltam - nem is tudom, miért nem jutott eszembe, mikor írtam neked! Teának valót vegyél, ne kapszulát!
A homeopátiás bogyókkal meg vigyázz, ahogy írtam is! Ha nem a neked valót szeded, pont fordítva sülhet el!
Puszi és kitartás!
Petinek jobbulást!

Csipkerózsika írta...

Szia:)
Örülök, hogy még mindig megy a szoptatás:)
Egy ,legalább is szerintem fontos dolgot vettem észre gondolataidban, hogy "elég legyen a tejed , sokáig tudd szoptatni picit".
Hát ez a két dolog nem függ össze!:)
Attól még tudod sokáig szoptatni picit, ha épp nem is dől belőled tej, én is így vagyok legkisebbel, akit mint írtam már 2,6 éves.
Lassan majd bejönnek hozzátáplálások, főzelékek stb, így egy részről lejön teher válladról, és az mellett már pici is szépen betudja majd osztani tejcit amennyi kell neki..:)
Szóval csak hajrá, kisfiadnak pedig jobbulást:)

Ági írta...

Zsófi!
Nagyon ügyes vagy!!!!!!!! büszke vagyok rád nagyon, a kitartásod miatt is és a szopi miatt is, hogy ilyen ügyesen szopiztok! :)
Drága Petyussal mi volt???hol szedhette össze? szegényke! :-(
hát, nem irigyellek! :-(
jó volna valamikor beszélni skypeon!

jutkaditka írta...

Szia Zsófi!

Nem írtad, hogy a szaporító fejést kipróbáltad-e. Más néven horror-fejés, és csak az igazán elszántaknak ajánlom (Te az vagy!). Jobb és bal cicit felváltva fejed 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig. Szopi után fél órával csináld! Én két egymás utáni nap csináltam meg este, és észrevehetően megnőtt a tejem mennyisége:)
Kitartást, és sok sikert kívánok!

Judit

Zsófi írta...

Köszi Edit:)
Tegnaptól iszom a görögszénamag teát.Az ízére rosszabbra számítottam.
Homeóssal nem próbálkozok többet,nem ez volt az első ami nem hatot.Pedig azt mondják,hogy elsősorban hinni kell ebben is.Most megrendeltem még a görögszénamag kapszulát is.Az a jövőhéten jön meg,addig meg iszom a teát:)

Csipkerózsika!

Annyira igazad van!!!Egyrészt jó is lesz a hozzátáplálás,másrészt meg sajnálom majd a szopi miatt.De nagyon bízom benne,hogy azért a Kisasszonynak az új ennik mellett kellek majd még Én is:)

Köszi Ági:)
Igyekszem nagyon:)
Pepéről írok majd.Kerestelek tegnap.

Jutkaditka!
Igen csinálom azt is...
Nem egy lányálom az tuti,de napi 2x rászánom az időt.A többi szopi után meg csak simán fejek.
Köszönöm azért.

Zsóka írta...

Szia!

Nagyon sajnálom petit is, meg hogy ilyen szorult helyzet alakult ki. Most már jól van Peti, ugye??

A homeos pedig nagyon szuper, de nálad az a baj, amit az üzifalra is írtam, hogy együtt használsz mindent. KIOLTJÁK egymást, hidd el! Amelyik szimpatikusabb, használd azt. De csak az egyiket, vagy tea, vagy homeos. A kettőt ne kombináld.
Amúgy a homeos is jó lenne, ha tisztán azt szednéd, mert ez nem alakti szer és a CH5-ös higítás szaporításra való. Én mondjuk az Urtica Urens CH5-öt szedtem, mindkét lányom 14-16 hónapig szopizott :)

Hajrá!!
Puszillak Benneteket!