Gyermekeink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

2012. január 10., kedd

SEGÍTSETEK!!!!SŰRGŐS!!!!Tejszaporítás!Hogyan??????

Ezt a bejegyzést már 2011.09.26.írtam.
Csak aztán mégsem tettem közzé mert eddig rendben ment a szoptatás.
Most viszont gondom van...

"Szoptatással kapcsolatban lenne szükségem tanácsra,tapasztalatcserére!!!!!!
Hiába a harmadik gyerkőcömet tartom a kezemben,sajnos szoptatásban nincs tapasztalatom.
Szabikámat szinte egyáltalán nem tudtam szoptatni,mert születése után a PIC-re került.Engem a császár miatt csak a harmadik napon engedtek át a másik kórházba hozzá.Akkor is csak naponta 2x mehettem be 1-órára.Volt olyan,hogy pont előtte teáztatták meg a Kicsit mert gyógyszert kellett kapnia és így amikor Én ott voltam,totál be volt aludva.Nagyon hamar el is apadt az a csöpp tejem is ami volt.Nem hiszem,hogy jót tett az állandó idegeskedés:(
Petikémmel más volt a helyzet.Ő szopizott,de sajnos szintén kevés volt a tejem.(vagy még nem indult be rendesen)Pedig próbáltam nem stresszelni.Ittam rengeteg folyadékot,szedtem homeós bogyót,tejserkentő golyókat készítettem,tejszaporító teát ittam,fejtem,sokat tettem mellre a Tökit stb...Sőt még sört is ittam,pedig annak még a szagától is rosszul vagyok.Mindennek ellenére 1-hónaposan még mindig csak 30ml-ket tudott kiszívni a ciciből.Doktornőnk ekkor azt mondta,hogy most már muszáj elkezdeni a pótlást,mert nem lesz jó vége.
Jó rendben!Azt Én sem akartam,hogy valami baja legyen Pepének.
Na igen ám,csakhogy az Én kis Zsiványom ahogy megkapta a cumisüveget,abban a pillanatban Ő úgy döntött,hogy Neki bizony ezután nem kell a cici...Nem gondolom,hogy a szájába tudom adni...
Na Nála sajnos így jártunk.

Szoncsikánk,nagyon kis lelkes!!!!!
:)
Kitartó és türelmes:)
Bár pár napja elkezdte,hogy morog a cicinek.Bekapja,majd elereszti,megint bekapja,majd ránt rajta egyet,kicsit morog aztán kitúrja.De utána megint bekapja.Mind ezt csak a jobb mellemnél játssza el.Nem tudom ezt miért csinálhatja.Talán nagyon jön belőle a tejcsi az elején???Mert azt látom,hogy amikor elereszti akkor spriccel szegénykémre...
Na szóval a kérdésem.
Hogyan szoptassak???
Hogyan jobb a tejserkentés szempontjából?
Ha egy szoptatásnál csak az egyik mellből adok?Vagy ha mind a kettőből?Ha csak az egyikből adok,és persze elég,mert sajnos nem mindig elég csak az egyik,akkor utána próbáljak még fejni kicsit?Vagy a másik mellet fejjem le olyankor????
Vagy egyáltalán ne fejjek?
Egyenlőre elég a tejem.
Tudom,hogy ez csak egy irányadó számítás,de ahogy kiszámoltam,hogy a súlyához képest mennyit kellene ennie,annyi tejem van.Szonjának olyan 50ml-az "adgja".Ehez képest van,hogy 80-akat szopizik:) :) :)
De van,hogy 50ml-vel is simán elalszik 3-órát.Sőt többet is aludna.Egyenlőre a kicsi súlya miatt ébresztenem kell 3-óránként.Ha eléri a 3kg-ot akkor lehet hagyni tovább az alvást.
Most szedek megint homeós bogyót,és tegnaptól elkezdtem inni a laktoherb teát.Ezt csak mértékkel,mert Petimnek nagyon fájt tőle a pocakja.Egy filterből készítek 2-csészényit és ezt iszom meg egész nap.Remélem nem fogja megpiszkálni a Kisasszony pocakját!!!!!
Csinálom naponta 2x a szaporító fejést is ami 7-7,5-5,3-3,1-1-percből áll.Ettől állítólag becsületesen be kellene,hogy induljon a tej.
Beszereztem egy készüléket is,ha ne adj isten pótlásra kerülne sor,ami által nem kell üveghez nyúlni,és így mellen keresztül is meg tudja kapni a pótlást.Így a tejtermelés is fennmarad valamelyest...
Ez a készülék a Medelától a szoptanít.
Bízom benne,hogy nem lesz rá szükség!!!!!

Tudom,hogy sokan úgy gondolják,hogy a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga(és ennek így is kéne lennie!!!),de sajnos ez nem mindig így van!Azt mondják minden a fejben dől el...Ha valaki,hát Én iszonyatosan szerettem volna szoptatni mindegyik gyerekemet,de eddig sajnos ez nem sikerült.Volt is bajom belőle rendesen lelkileg még évek múlva is...nem is mennék ebbe most bele.

Akinek simán ment az egész szoptatás az elejétől,szerintem az el sem tudja képzelni milyen érzés lehet ha nem tudom szoptatni/táplálni a gyermekemet.Milyen érzés megküzdeni minden egyes csepp anyatejért...Na ezt nem rosszból írom,nehogy megsértődjön bárki is.
De azt is tudom,hogy vannak akik szintén ebben a cipőben járnak/jártak mint Én.

Tudom,hogy a legjobb tejszaporítás,ha minél többször teszem mellere a gyereket,de ezt nem tudom megcsinálni,mert Szonját még 3-óra elteltével is alig tudom felébreszteni.
Szóval,van,hogy 2 ciciből eszi meg azt a mennyiséget ami kell Neki,de van,hogy elég egy ciciből is.

Összességében tekintve Szonjával,vagyis a szopizási technikájával nincs gond!Csakis arra kellene valami tuti módszer,hogy hogyan tudom gyarapítani a tejet,ha esetleg szükség lenne rá!!!!
Mindenféle jó tanácsot szívesen fogadok!!!!

Ha csak egyik ciciből eszik,és a másikat nem fejem le akkor a következő alkalommal elég Neki csak 1 ciciből,de ha lefejem azt amiből nem evett,akkor a következő alkalomra nem lesz benne elég.Akkor 2 ciciből kell adnom neki.Pedig elvileg épp,hogy azt mondják,hogy ha minél többet fejek akkor annál több termelődik...Akkor most ez hogy is van???
Azt nem akarom,hogy esetleg azért csökkenjen a tej mennyisége,mert nem fejem le.Viszont azt sem veszem észre,hogy több lenne a fejéstől.
Na ezt most jól meg mondtam..."

---------------------------------------------------------------------------------------
ÉS EZ VAN MOST:
2012.01.10
Szóval ez volt szeptemberben amikor pár hetes volt Szonja.
Azóta az van,hogy gyönyörűen belejöttünk az egészbe:)
Váltottan szoptattam,egy szopizásnál egyik mellből,következő szopizásnál a másikból.
Nagyon ritka volt az,hogy át kellett még tennem esetleg pár korty erejéig a másik cicire.Nem eszik nagy mennyiségeket Szonja,olyan 70 és 90gr-okat szopizik.IGEN MÉREM!!!!Nyugodtabb vagyok ha tudom mennyit eszik!
Volt olyan,hogy egy ciciből megevett 120-at(ez ritka volt).Na ilyenkor szegényem csak szuszogott,meg tekergett mindaddig amíg nem bukott egyet.Utána semmi baja nem volt.Úgy látszik Neki az már sok.
Szóval a lényeg:
Egész eddig rendben volt minden,most viszont 2-napja totál lecsökkent e tejem:(
Nem tudom mitől,vagy,hogy miért?????
Semmi változás nem történt sem az életünkben,sem az étrendemben semmiben.Nem vagyok stresszes vagy ilyesmi.Most elkezdtem megint szedni a milk more kapszulát és iszom a tejszaporító teát(nem filteres,én kevertem ki itthon recept alapján),és minden szoptatás után fejek még.Ilyenkor abszolút nem jön már le semmi:(
De van,hogy még annyi sem,hogy a tejszívót összekenjem...
Próbáltam kézzel is fejni de úgy sincs semmi.
Ja és Szoncsi kb háromnegyed óra alatt eszik 40-50 gr-ot 2 ciciből!!!!!
Eddig olyan 15-20-perc volt a szopi ideje(persze az elején tovább tartott,de most,hogy minden jól ment ennyi ideig szopizott és jóllakott)
Most van úgy,hogy eszik,és egy olyan 5-10-perc után elengedi a mellem és sír,majd hirtelen elkapja szív egyet kettőt és megint sírva elfordul...próbálok változtatni és hónalj tartásban szoptatni,de ez is csak pár percig jó,aztán mellet váltok ha már semmi nem jön be.Így is csak egy darabig jó aztán ezen a mellen is ugyan azt eljátsszuk :( mindaddig amíg teljesen be nem gurul a kis Drágám..
Nagyon el vagyok keseredve,és kétségbe vagyok esve.
Tudom,hogy pár nap múlva már 4-hónapos Szonja,és nagyon örülök,hogy egyáltalán eddig tudtam szoptatni,de ez akkor is olyan rossz érzés,hogy nincs már elég tejem...
Most elő vettem a kis csoda készülékemet(medela SNS) és újra tanulmányoztam,hogyan is kell használni.Szerintem este kifertőtlenítem és veszek ki a fagyasztóból egy adag tejcsit....
Mondjuk ott sincs sok,max pár napig húzzuk vele.Ha addig nem áll vissza a tejtermelésem Szoncsika igényére,akkor viszont sajnos muszáj lesz megbontanom a tápszert:(
Nagyon sok mindent hallottam már,és olvastam is,de NAGYON SZÍVESEN FOGADOM BÁRKINEK A JÓ TANÁCSÁT ,TAPASZTALATÁT,VÉLEMÉNYÉT!!!!!!
SEGÍTSETEK HA TUDTOK!!!!!!

6 megjegyzés:

Csipkerózsika írta...

Átérzem min mész keresztül, én első gyerkőcöt 3 hónapig, középsőt 5 hónapig, legkisebbet pedig még most is szoptatom:)/2,6 éves/

Mindig is irigyeltem azokat akikből szinte dőlt a tej, sajna én nem ebbe a kategóriába tartozom..
Én is nagyon szerettem volna szoptatni,az első két hónapot végig is stesszeltem harmadik gyerkőccel, mindent kipróbáltam mit csak lehet,majd elegem lett miután mindenhol épp az ellenkezőjét írták.
Tapasztalat, hogy vannak időszakok mikor kevesebb a tejci, lehet épp megjön menszeszed stb. Ezeket a napokat túl kell élni, ezért jó ha van lefejve tejci.Nekem tejszaporításnál pl bejött a rántott leves, igaz azóta sem eszem meg..:))
És ha épp két ciciből lakott jól akkor kettőből, az volt lényeg ,hogy telelegyen pocakja:)
Sosem volt sok tejem, de annyi mindig akadt amennyi kellett, nem sokára már jön a hozzátáplálás is, és azért az is ad egy kis fellélegzést.
Szóval mi a tanács, ne idegesked túl a dolgot,hallgass az ösztöneidre:)

Tündi írta...

Zsófi! Telefonban is azt mondtad,hogy nem stresszelsz. A fenéket nem! :) A szoptatás miatt igen! Szerintem jól csinálod,ha adsz neki mindkettőből és utána lefejed, de több nap mire beindul jobban a termelődés. Egyébként ezt el is felejtettem, hogy nekem is mikor megjött a menstruációm, akkor kevesebb lett és volt,hogy nem tudtam fejni sem,de ahogy megszívta Dorka már tudott is inni valamennyit. Nem mértem,de láttam,hogy tejcsis a szája. Jobb a vákumja,mint a fejőnek.:) Szonjának lehet,hogy a fogai is ágyazódnak,ezért fordul el,lehet,ha bekened neki,akkor utána nem lesz ilyen gond. Egy próbát megér. Puszi!!!!

Ledorka írta...

Zsófi, én megértelek, az első gyerekkel 3 hónapig küzdöttem, mire beállt a kereslet-kínálat arány. (Többen - védőnő, orvos, kórházi nővér - felkészítettek már a terhesség alatt, és szülés után is, hogy nem fogok tudni szoptatni, és lám, már 9 éve megszakítás nélkül, az összes gyerekemet...)
Ne add fel! Gyakran kell szoptatni, és sokáig. Ne dőlj be a "fél óránál tovább nem szabad" és a "másfél óránál gyakrabban nem szabad" dumáknak. De, sőt, kell. Az se baj, ha belealszik. Andor volt, hogy 45-50 percig mellen volt.
És minden szoptatás után fejni! Szigorúan utána! Az Avent Isis mellszívót ajánlom, nálam bevált. Az első két hétben volt, hogy egy cseppet sem fejtem szopi után, 20 ml-nek már nagyon örültem. Ne add fel! Egyszer csak fordulni fog a dolog!
Ha elkezdesz tápszert is adni, akkor kisebb az esélye, hogy visszaálljon az egyensúly.
Vannak holtpontok, amiken át kell esni. Ilyenkor úgy érzed, kevesebb a tejed, de lehet, hogy csak többet kíván a baba, mert fejlődési ugróponton áll. Gyakori szoptatással át lehet vészelni. Ha végképp elakadsz, keress szoptatási tanácsadót, tudok ajánlani pécsit is.

Zsófi írta...

Csipkerózsika,Tündi,Dóri!
Nagyon szépen köszönöm,hogy írtál nekem.
Nem tudom igazán mi lehet,mert én úgy veszem észre,hogy nem a Kicsivel van a gond.Ha megnőtt volna a tej igénye akkor nem érné be ennyivel.Viszont nálam az van,hogy egyik napról a másikra kevesebb lett...de mitől azt elképzelni nem tudom...Semmi változás nem történt az életünkben,nem menstruálok,nyugi van itthon,akármikor rá tudnám tenni cicire,mert csak hárman vagyunk itthon.Petike megérti,ha szopi van.Addig Ő lecsücsül autózni vagy mesét nézni.Apánk meg külföldön dolgozik most épp.
Szonja lelkes,és eszik,de amikor eddig pl 15-20-perc alatt evett 1-cicből 80-90gr-ot,most bő fél óra elteltével még mindig csak szívja és szívja és közben látom,hogy nem nyel és csak kezd begurulni.Ilyenkor meg szoktam mérni(nem tudom elhagyni azt,hogy méregetem,nyugodtabb vagyok így).30gr-ot evett csak és át kell tennem a másik cicire,amiből szintén csak ennyit tudott enni.Ezek után ha lenne még benne akkor enne,de 1óra szopizás után gondolom elfáradt vagy bele törődött,hogy ennyi van,mert el volt vele ugyan úgy 3 órát.Van,hogy többet is el lenne.Nagyon nyugodt baba és nem kell neki előbb a cici.Tehát hiába "kínálom" neki előbb,nem kell...Szigorúan tartja a 3-órát.Engen nem zavar,ha akár 1-órát is szopizik,csak lakjon jól!!!
Éjjel alszik 8-9-órát is minden nyöszörgés nélkül.:)Egy rossz szavam nem lehet.Sose hittem azt,hogy létezik ilyen egy nyugodt gyerek.Még csak sírni is ritkán sír!
Most elkezdtem újra teázni meg milk more kapszulát szedni és fejek minden szoptatás után.(semmi nem jön le,de fejek),ja és rántott levest is eszek.Nekem Medela Harmony-fejőm van.Ez meg az Aventes közt szerintem nincs sok különbség.Jót hallottam mindegyikről.
És a fogára is gondoltam.Mondjuk az tuti megindult szegénykémnek,mert csinált olyat,hogy egyszer csak lefordult a ciciről,sírt,a szájához kapott és tök erővel markolászta a kis ínyét.De ezt is csak 1x-2x csinálta.
Talán ma egy kicsit nyugodtabb vagyok,mert úgy veszem észre,hogy ma egy kicsit több tejem volt(kop-kop-kop!!!),vagy legalábbis szépen evett ma már.Bízom benne,hogy így is marad!!!!!Nem akarom elkiabálni...
Már én is nézegettem,hogy itt a környékünkön van-e szoptatási tanácsadó,a legvégső esetre:)
Azért nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget!

Ági írta...

Írtam fb-ra, megkaptad?

abbasachdeva írta...

How to Win at Betway Casino - Online Gambling
Learn the basic strategy 사다리 사이트 to win at Betway casino. 벤 델핀 We bwin explain all this, 피망 포커 현금화 how to earn 도박장 tips and tricks to win at Betway casino.